LEI-kod: Vad det är och hur man får en

Hemsidan Frihets Partiet  » Blog »  LEI-kod: Vad det är och hur man får en
0 Comments

Om du vill göra affärer i Europa eller nästan var som helst i världen behöver du en LEI-kod. LEI står för Legal Entity Identifier, och det är en unik 20-teckenskod som identifierar ditt företag eller din organisation. I den här artikeln förklarar vi vad LEI-koder är och hur du får en för ditt företag för att göra den internationellt igenkännlig.

 

Vad är en LEI-kod?

En LEI-kod är en unik kod på 20 tecken som identifierar ditt företag eller din organisation för affärsändamål. Det är i huvudsak ditt företags ID-nummer, och det används för att ansluta företag till varandra globalt och göra dem lätt identifierbara. LEI-koder utfärdas av Global LEI Foundation, och de är erkända över hela världen som ett sätt att identifiera företag.

 

Hur får man en LEI-kod?

För att få en LEI-kod för ditt företag måste du gå igenom Global LEI Foundation. Det finns en ansökningsprocess, och det kan ta lite tid för din LEI att utfärdas. Det finns dock ett sätt att göra detta lite snabbare och enklare. Det är här leiservice.se spelar in.

 

Leiservice.se är ett företag som specialiserat sig på att få företag sin LEI-kod. De syftar till att göra denna process enklare och snabbare än andra. Detta uppnås genom en enkel 3-stegsprocess:

  • Tillämpning
  • Dataverifiering
  • Ta emot din LEI

Med andra kan detta ta ganska lång tid, men med Leiservice kan du gå igenom denna process på bara ett par dagar.

Först skickar du in din ansökan med all din information, efter detta kommer deras flitiga anställda att gå till jobbet och validera dina data inom 48 timmar! Du kan bara luta dig tillbaka, koppla av och om 2 dagar kommer du att ha din LEI-kod och ditt företag kommer att vara redo att gå internationellt. Du kan äntligen komma till jobbet med en känsla av lättnad och prestation. Du har väntat på det här ögonblicket sedan du ansökte, så nu när det har gått igenom låt dig bara må bra om vad som kommer att hända härnäst!

 

Vad ska man göra när du har fått det?

När du har din LEI-kod kan du använda den för att öppna bankkonton, underteckna kontrakt och göra affärer med företag över hela världen. Det är en viktig identifiering för alla företag som vill expandera internationellt.

 

Om du letar efter mer information om LEI-koder eller vill ansöka om en, gå till Leiservices webbplats. De har all information du behöver för att få en juridisk identitetsidentifieringskod. Och kom ihåg, när du har din LEI-kod, glöm inte att inkludera den i ditt företags varumärke! Det kan vara en värdefull tillgång för att göra affärer globalt.

 

Tack för att du läste!