Avfuktare: Vad de är, de olika typerna och hur man väljer en

Hemsidan Frihets Partiet  » Blog »  Avfuktare: Vad de är, de olika typerna och hur man väljer en
0 Comments

Om du har problem med hög luftfuktighet i ditt hem, eller direkt luftfuktighet, har vi ett förslag som kan lösa ditt problem. En avfuktare kan visa sig vara det objekt du behöver. Marknaden för avfuktare är dock stor, och det är lätt att vilseledas av teknisk information, vilket i slutändan är förvirrande och inte ger oss insikt i vad vi behöver. I den här artikeln kommer vi att prata om avfuktare, vad de är, vad de används för och hur man hittar rätt för ditt hem utan att behöva oroa dig för alla teknikaliteter! Läs vidare om du är intresserad.

 

Vad är de?

En avfuktare är en elektrisk apparat som minskar och bibehåller luftfuktigheten i luften, vanligtvis av hälso- eller komfortskäl. Dessa anordningar används ofta i källare och krypgrunder som är under kvalitet och tenderar att ha högre fuktnivåer på grund av att de är under marken. Avfuktare kan också användas på de viktigaste levnadsnivåerna i hemmen för att kontrollera luftfuktigheten orsakad av matlagning, torkning av kläder, duschning och andra aktiviteter.

 

Det finns två typer av avfuktare: köldmedium och torkmedel. Köldmedieavfuktare fungerar genom att kyla luften och kondensera vattenånga på spolar, liknande hur ett kylskåp fungerar. Vattnet samlas sedan upp i en tank eller dräneras bort genom en slang. Torkmedelsavfuktare arbetar genom att absorbera fukt från luften på ett roterande hjul eller bälte som är belagt med ett vattenabsorberande material. Fukten avlägsnas sedan från avfuktaren genom uppvärmning, ventilation eller tryckluft.

 

Hur man väljer en?

Det finns några saker du bör tänka på när du väljer en avfuktare för ditt hem. Den första är storleken på enheten. Avfuktare betygsätts efter antalet pints (pt) vatten som de kan ta bort från luften på 24 timmar. Detta är viktigt att veta eftersom du måste välja en avfuktare som kan hantera mängden fukt i ditt hem. Om du har ett mycket fuktigt hem behöver du en större enhet. Det andra att tänka på är avfuktarens egenskaper. Vissa avfuktare levereras med inbyggda pumpar, timers och humidistats (enheter som mäter fuktighetsnivåer). Dessa funktioner kan vara användbara, beroende på dina behov.

 

Vi hoppas att den här artikeln har förtydligat avfuktare och hur du väljer rätt för dina behov! Om du har ytterligare frågor rekommenderar vi att du checkar ut Konsumentmagasinet.se. De har några bra köpguider och recensioner och med deras hjälp kan du hitta avfuktare av högsta kvalitet och andra produkter till bästa pris!

Tack för att du läste!